torstai 1. marraskuuta 2018

Töölönlahti 1.11.2018

harmaahaikara kaarteli pitkään taivaalla
ainakin tämä yksi nokikana lahdella vielä on
valkoposkihanhen oikea siipi on viallinen

Tänään oli hieno päivä. Lämpöasteita noin +10, puolipilvistä, heikko tuuli eikä satanut. Lintujakin oli ilahduttavan paljon ja hyvää tuuriakin oli. 
Varikset jahtasivat kanahaukkaa ja harmaahaikara kaarteli pitkään Töölönlahden yläpuolella  parkkipaikkaa etsien. Se pysähtyi muutamaksi sekunniksi puiden latvoihin muutaman kerran ennen kun löysi itsensä ruovikon reunasta. Yksi ainoa valkoposkihanhi oli jäljellä lahdella ja tämä yksilö on siipivammainen ja kai siksi ei lento suju, mutta ei sillä hätää ole, Tokoinrannassa riittää sulaa läpi vuoden eikä ole ensimmäinen kerta, kun valkoposki siellä talvehtii. Ainakin yksi nokikana lahdella vielä on. Silkkiuikkuja en ole enää havainnut. Valkoinen sinisorsa on siellä edelleen.
Kaikki havaitsemani lajit (21) kanahaukka - harmaahaikara - valkoposkihanhi - isokoskelo - haapana - sinisorsa - tukkasotka - nokikana - merilokki - kanadanhanhi - kyhmyjoutsen -naakka - kalalokki - talitiainen - sinitiainen - viherpeippo - varis - varpunen - vihervarpunen - mustaratas - urpiainen